Verksamhetsberättelse

Damkommitténs verksamhetsberättelse 2016

Modevisning och upptaktsträff

I slutet av april arrangerade vi enligt traditionen tillsammans med Golfakademin på Upsala GK och restaurangen en modevisning för damerna på klubben. Liksom förra året var det många damer som var intresserade av årets visning och en begränsning på 50 personer sattes så att det fanns plats för alla i restaurangen. De hälsades välkomna och en liten matbit serverades. Vi i damkommittén presenterade oss och de aktiviteter och tävlingar som planerats för säsongen. Därefter följde modevisningen och efterföljande försäljning.

Enkät

Under hösten 2015 genomförde vi i Damkommittén en liten mini-enkät för att kontrollera vad damerna i klubben ansåg om bland annat våra aktiviteter och vilken speldag som önskades (onsdag eller torsdag). Vi fick in många svar och majoriteten var nöjda med mixen av singel- och par/lagtävlingar och antalet tävlingar. På frågan om vilken dag vi skulle hålla våra tävlingsaktiviteter så var det dött lopp mellan onsdag och torsdag så vi gick tillbaka till onsdag för att se om den vikande trenden gällande antal deltagare hade med torsdagar att göra.

Golftävlingar

Det visade sig att så inte var fallet och antalet deltagare på de nio tävlingar vi haft på programmet har inte ökat – snarare minskat. Liksom förra säsongen fick en av tävlingarna ställas in på grund av för få deltagare. Totalt sett så har 142 deltagare varit med i de nio tävlingarna. På avslutningstävlingen bestämdes det att kommittén återgår till torsdagar som tävlingsdag för att inte krocka med Seniorgolfarnas tävlingsdag. På så sätt hoppas vi att vi får med ytterligare några deltagare till nästa säsong.

Prova-på-tävlingar

I år anordnade vi även två ”Prova-på-tävlingar” för damer i klubben med lite högre handikapp (33-54) så de under lättsamma former fick prova på att tävla. Ett tillfälle var i början av juni och ett i slutet av augusti och då spelade damerna på Mellanbanan. En representant från Damkommittén gick med i varje boll som deltagarna kunde ha som stöd vid olika regelsituationer mm. Det var ca 10 personer som kom vid varje tillfälle och kvällarna var mycket uppskattade.

Hemliga resan

Klockan 6.15 måndagen den 13 juni satt 36 förväntansfulla damer i bussen på väg till årets ”Hemliga resa”. Vi hade, som tidigare en tävling på bussen – att gissa vart vi är på väg!

Vart med andra ord Åke skulle köra oss! Och i år var det rekordartat 14 st som gissade rätt! Vi var på väg till Gävle GK för att spela på Gamla banan. Vi vill tacka Peter Stenberg på klubben som varit mycket tillmötesgående och vänlig med allt vi behövde hjälp med!

Tack Peter med personal för att allt funkade perfekt! Vi fick dessutom strålande sol!

Efter hemkomsten väntade prisutdelningen i den nya konferenssalen. Vår huvudsponsor Smyckeboden representerades av Magnus Hugardt som fick dela ut första pris till Monica Henning (36 poäng) och andra pris till Maud Lindh (35 poäng).

Stort tack till Magnus som dessutom lovat att ställa upp nästa år igen!

Bästbollen fick ihop 48 poäng och i den gick Susanne Barr-Carling, Susanna Hajdu och Margareta Swensson.

Nästa år kommer resan att ordnas av Monica Wiig, Karin Rudolfsson och Birgitta Carlsson Fogdegård. Vi ser fram emot nästa års resa då vi dessutom firar 20-års jubileum!

Vi vill framföra ett stort tack till våra sponsorer:

Smyckeboden, Mira Mar, Cameo, Köksmiljö, Tred, Chilli, Handelsbanken, Blomsterhallen, RA Motor, Latitud 59, Flah, Exotic Naturgodis, SlashX, Skottens Plast, Ekonomibyrån, Kvantum Gränby, Mattias Klum, Ramboll, Nordea, Kungs BH:n, Hambergs, Domtrappkällaren, Bredenbergs, Kriss, ICA Gottsunda, Färnert Guldsmeder, Shopen John UGK, Golfrestaurangen UGK , KPMG, Apoteket Hjärtat på Heidenstams torg, Actic, Grand Hotell Hörnan, Nelins, Swedbank, Haga Hem, Coop Nära Sunnersta, Bling Ring.

Hälsningar från årets arrangörer Lena Almgren, Anette Haraldsson och Helena Boström

Upplandsmatchen

Tack vare förra säsongens seger så fick Upsala GK äran att arrangera seriespelet och hålla koll på alla resultaten. För Ukg’s del så kunde vi inte upprepa fjolårets bravad och landade slutligen i mitten av tabellen i den grupp som vi lottades i. Slutsegern gick till Wattholma GK. I slutet av september hölls även avslutningstävlingen för alla damer som ställt upp i årets matcher. Det var en strålande dag och vi fick från flera håll höra att banan var fantastiskt bra och i suveränt skick.  Tack till Susanne Barr-Carling som hållit i trådarna och varit lagledare för Upplandsmatchen.

Matchspel mot Grönlund GK

Årets matchspel mot Grönlund spelades på hemmaplan och det blev en förkrossande seger. Vi behåller vandringspriset för tredje året i rad. Nästa säsong blir det besök på Grönlund Gk igen.

Avslutning

En säsong går fort och i slutet av september var det dags att avsluta med den traditionella scramblen med efterföljande middag. Priser delades ut bland annat för säsongens Eclecticserie (segrare Bonita Reiman) och lotter drogs ibland ”birdie-bollarna” i birdieträdets fågelholk där Anna Palmquist fick förstapriset.

Nästa säsong

är det några ändringar i Damkommitténs uppställning. Ann-Sofie Liljekvist, Carola Johansson, Solweig Backlund och Gun-Britt Burvall tackar för sig och blev avtackade med en var sin fin blomsterbukett. Kvarvarande i kommittén blir Marianne Larsson, Monica Wiig och eventuellt Christina Gelin samt nytillskotten Solbritt Edén och Anna Floderus Hagberg.