Golfmedlemskap

Varför ska jag vara medlem i golfklubben Upsala GK?

Vid årsmötet den 3 oktober 2011 beslutades att Upsala GK ska byta finansieringssystem från kapitalinsatser till spelrätter. Att inneha och äga en spelrätt innebär att du är delaktig i de beslut som tas. Upsala GK äger all sin mark.

Golfanläggningen

Du får tillgång till en av de bästa golfanläggningarna i Mälardalen – rankad bland 30 bästa golfbanorna i Sverige enligt Golf Digest – med en helt ny- och ombyggd 18-hålsbana, nyrenoverat klubbhus och klubbhusområde, stora övningsområden, gym, inomhusstudio med golfsimulator och videohjälpmedel, fullsorterad shop, restaurang med fullständiga rättigheter där vi serverar allt från en kopp kaffe till en läcker à la cartemiddag, råd och tips från våra 2 PGA-utbildade tränare och bra tillgänglighet då vi erbjuder spel på 36 hål.

Golfmedlemskap på Upsala GK

För att du ska kunna bli medlem i Upsala GK måste du införskaffa en spelrätt eller två värdebevis (som omvandlas till en spelrätt) vilket du gör genom att kontakat kansliet på 018-46 01 20 eller mail till info@upsalagk.se . Du kan välja att vara medlem på alla våra 36 hål eller bara vara medlem på våra två 9-hålsbanor. För dig som inte vill köpa en spelrätt så går det bra att hyra en spelrätt, men då till en högre årsavgift. För fullständig information om medlemskap och årsavgifter se nästa flik under ”Medlem” som heter ”Erbjudanden och avgifter 2017”.

Ny medlem

Våra intentioner inför säsongen 2017 är att kunna erbjuda dig som ny medlem en egen fadder som under hela säsongen kommer att finnas där speciellt för dig. Vi kommer även att, för dig som är ny medlem, bjuda in dig till ett informationsmöte där vi tillsammans med styrelse, kommittéer, tränare, banpersonal och kansli kommer att informera om Upsala Golfklubb.

Bättre golfare

Vi vill att alla som är medlemmar i Upsala Golfklubb ska tycka att det är roligt att spela golf och oftast tycker man det om man känner att man gör framsteg i golfspelet. Vi kommer under 2017 att fokusera på alla med hcp 25 och över, gäller såväl gamla som nya medlemmar, där vi kommer att erbjuda kurser och privatlektioner till subventionerade priser. Vi vill att alla i oktober 2016 ska längta till säsongen 2017. Kontakta kansliet för mer information.

Golfskoj för knattar

För knattar kommer vi att erbjuda något som vi kallar för ”golfskoj”, en lekfull introduktion i golf där några av våra duktiga juniorer tillsammans med våra tränare Andreas Högberg Piik, Henrik Nilsson och Johanna Babra kommer att finnas till hands varje söndag från slutet av maj, hela juni samt under augusti och september. Som mamma och eller pappa kan man då under ”golfskojtiden” spela en 9-hålsrunda eller kanske bara träna på drivingrangen.

Juniorer

För juniorer som redan har lärt sig en del golf kommer vi att ha kurser för alla oavsett kunskap, vi kommer under juni, juli och augusti att ha veckoläger och vi kommer varje måndag (ev. tisdag) runt 17.00 (utom i juli) att ha en måndagstävling på vår lilla 9-hålsbana där alla juniorer som vill får delta. Kontakta kansliet för mer information.

Aktiviteter på Upsala GK

Under säsong förekommer en mängd aktiviteter på Upsala GK och då främst genom alla kommittéer. För att du ska få information om vad varje kommitté erbjuder gå då in under ”Kommittéer” och sök på den kommitté som du är intresserad av.

Spel utan hemmaklubb och utan hcp

För dig som inte är medlem i någon golfklubb och kanske heller inte har tagit något ”grönt kort” (golfkörkort) så är du hjärtligt välkommen att spela vår lilla 9-hålsbana (Pay & Play) som är öppen för alla. Vår lilla 9-hålsbana är en liten pärla, kuperad och omväxlande med 5 st par 3-hål och 4 st par 4-hål som tar ca en till en och en halv timme att spela.

Gröntkortkurs

På tal om grönt kort så erbjuder vi grönakortetkurser under hela året, under säsong utomhus och under icke säsong i vår nybyggda golfstudio/inomhushall. Kontakta vår tränare
John Ahlblom på john@golfakademinuppsala.se.

Vision

Vår vision är att Upsala Golfklubb ska vara en naturlig mötesplats för alla golfare oavsett kön, ålder och hcp, där man kan träffas för att spela golf eller bara över en lunch eller över en kopp kaffe.
Vi kommer aktivt att arbeta för att Upsala Golfklubb även fortsättningsvis kommer att vara en av de bästa golfanläggningarna i Mälardalen och att man som medlem ska känna stolthet att tillhöra Upsala Golfklubb.
Vi kommer även aktivt att arbeta för att man som gäst ska känna sig väl mottagen på Upsala Golfklubb.