Seniorupptakt 2016

ugklogga Seniorernas Upptaktsmöte 2016

upptakt2016ny

K-G Hellström hälsade välkommen till upptaktsmötet 2016. Nära 100-talet deltagare där av ca 15 nytillkomna med merparten damer. Kul!

20160416_113948

Bosse Malmborg avtackades, efter 13 år i seniorkommittén(SK), med blommor, presentkort och applåder.   Som ersättare hälsades Åse Hagberg välkommen .

Klubbtävlingar

Årets regelhändelse är att SGF har tagit bort Regel 5:15 och överlåtit till distrikt och klubbar att tillämpa frågan om val av tee. Gäller framförallt klubbar där damer inte har tillgång till orange tee.   SK har beslutat att låta H75+ välja mellan tee 56 och 47 och påskynda utbyggandet av orange tee.

I serietävlingarna, Seniorpoängen och Seniorslaget, tillämpas start från tee 1 och 10. Undantaget är Seniorpoängen 20 juli då det blir kanonstart i samband med NOVAGOLF sponsringen. Nytt för året är att KM D70-75 och H70-75-80 spelas i samband med Seniorslaget 10 aug. Övriga sponsorer är Lindvalls Kaffe , Shopen/John Ahlblom och Restaurangen/Tonco-Karin.

Matchtävlingen, Gustafs Skål är en hcp tävling som många tycker är spännande. Det finns utrymme för 64 deltagare, anmälan senast 18 maj. Spelschemat anslås på seniorernas anslagstavla och spelarna själva bestämmer sedan speldag.

Kvällens gäster

·         Nya krögarparet, Tonco kökschef och Karin restaurangansvarig. Positivt besked om att bunkerkontot kan köpas under hela säsongen och gäller vid köp i kiosken.

·         Bo Lundqvist/Ordförande arbetande och spelande, konstaterade att 5-årsplanen med en ekonomi i balans nu är i hamn. Tack till Bosse och styrelsen!

·         Lasse Carlsson, anläggningschef, informerade om att banarbetarnas fordon utrustats med ”saftblandare” . Innebörd SLÅ INTE!                                                                                                                   Laga nedslag på green och torv på fairway gäller alla tre banorna .

·         Mats Grinell, miljöansvarig, berättade om GEO certifiering och presenterade nu ”Naturvård på Upsala GK”. En mycket spännande läsning, medförfattare Birgitta Nordenman.

·         Thomas Erlandsson, distriktsdomare, kommenterade några av de nya reglerna in för 2016. Bl.a. långputtern som fortfarande är tillåten men inte får förankras mot kroppen. Thomas är              ofta på klubben, och närhelst kan du ställa regelfrågor, vilket han uppskattar.

Belöningen är en utmärkelse som UGF erbjuder två representanter från de 10 bästa seniorklubbarna i distriktet. Mottot är: ”Positivt behjälpliga för seniorverksamheten inom klubben”. Kommittén har valt: Annarita Eriksson och Olle Arefalk att representera UGK på Wäsby Golf den 20 maj.

UGF arrangemang

UGK deltar med 11 lag i UGF seriespel, SK ansvarar för anmälan och utser lagledare. Lagledarna ansvarar sedan för laguttagningarna.

Klubbkampen är det nya namnet som ersätter utnämningen Årets bästa klubb. F.o.m. i år räknas endast närvaropoäng(ej placering) i DM, OM(OldMember) och seriespelet.

FOLDERN som delades ut är SK programblad som täcker in samtliga tävlingar i klubben och i UGFs regi. Övriga arrangemang och resultat anslås på anslagstavlan, däribland klubbmatchen mot Avesta. Gå gärna förbi anslagstavlan eller ring någon av kommittémedlemmarna för ytterligare information.

Prisutdelningar är tillfällen då man Utspisas, Upplever, Umgås och Utvecklas.

Viktig/aktuell information tål att upprepas och finnas på anslagstavlan:

·         Foldern

·         Kalender

·         Gruppträning               Gruppträning info 25 april 2 maj 9ma.j Anmälan i GIT

·         Frivilligarbete               Information/Intresseanmälan

·         Seriespel                       Information/Intresseanmälan