Verksamhetsberättelse

UGK Seniorkommitté, verksamhetsberättelse 2016
Seniorkommittén har under året utgjorts av Karl-Gunnar Hellström ordförande, Christina Gelin, Åse Hagberg, Ola Hartmann, Lennart Nyberg, Johan Salén och Kristian Sundström.
Kommittén har haft 6 protokollförda sammanträden och hållit Upptaktsmöte den 13 april med nära 100 deltagare och Senioravslutning 28 september med 87 deltagare.

Arrangemang
Kommittén har under året ansvarat för och arrangerat följande tävlingar utöver klubbtävlingar.
17 maj           UGF Seriespel H80 med 7 lag och 21 deltagare
9 aug              UGF Seriespel H70 div 1 och 2 med 20 lag och 80 deltagare
13- 15 juli      Stora Senior Slaget, ett 3-klubbsarrangemang med inledning på Upsala GK, och finalspel med kanonstart på Vassunda. Av 123 spelare var 28 damer
13 sep            UGF Seniorernas avslutning med konferens. I tävlingen deltog 108 varav 27 damer.

Frivilligarbete
 Greendukar togs bort 29 mars och fakturakuvert klistrades 9 nov. Värdefulla insatser av seniorerna under anläggningschefens ledning.

Gruppträning
John Ahlbloms gruppträning är en uppskattad försäsongs aktivitet. 48 deltagare, varav hälften damer. Anmälningarna gjordes för första gången på Golf.se, mycket lyckat!

Seniorgolf i Uppland, Upsala GK segrade i ”Klubbkampen”
Statuterna ändrades inför detta år, poängberäkningen har endast baserats på antalet deltagare. Ibland 23 startande klubbar segrade UGK med 164 poäng före Roslagens GK med 137.

Seriespelet, DM för lag
Förändrade åldersklasser, D50 och H55 utgick och H80 tillkom. Upsala GK har deltagit med 11 lag och vann 3 av 6 klasser, D60-D70-H75, och är därmed DM mästare i lag.

DM
UGK hade ett framgångsrikt DM med medaljörer i samtliga 5 klasser. Ingrid Krager blev mästarinna genom att vinna D70. Silver genom Annarita Eriksson/D60 och Lars Blom/H60 samt brons genom Astor Christffersson/H70 och Bo Malmborg/H75.

Old Members tävlingar
Fem OM-tävlingar har samlat totalt 506 deltagare, därav 64 från UGK. I den avslutande Greensome som avgjordes på Vassunda tog Christer Sellin/ Johan Salén en fin 2:a plats.

Belöningen
Årets upplaga spelades 20 maj på Wäsby Golf. Uppdrag som lagledare och tävlingsledare samt frivilligarbete finns med som meriter för årets deltagare, Annarita Eriksson och Olle Arefalk.

Onsdagstävlingar
Bengt Harrysson vann Seniorslaget! Leif Ekrot vann Seniorpoängen! Grattis!
Antalet deltagare ligger relativt konstant, Seniorpoängen 162 deltagare och Seniorslaget 157 st, antalet starter har tillsammans ökat från 1530 till 1700. Damernas deltagande har ökat till ca 23 %.
Starterna sker från två tee, kanonstart en gång i samband med en sponsrad tävling, Novagolf. Tony Jonsson kom sågs och segrade men Sören R Olsson jublande mest.
Jubel har vi också fått från många av delsegrarna, inte minst från Bengt Nilsson, Grattis!
Vi har två dubbelsegrare Bengt Harrysson och Matti Säyrä. Matti sköt lägsta bruttorscoren, 74slag.

Tävlingsledare:
Seniorslaget/  Christina Gelin, Åse Hagberg och Johan Salén
Seniorpoängen/ Ola Hartmann och Kristian Sundström

Matchtävlingen Gustafs Skål
Lennart Nyberg heter årets klara vinnare, Grattis! 6/5 i finalen mot Bo Pettersson och 8/7 i semi mot Tommy Hagström. Gunnar Langfors föll mot Bo Pettersson 2/1.

Tävlingsledare: Christina Gelin och Åse Hagberg

Klubbmatcher
En mångårig tradition, under året vann UGK samtliga 3 klubbmatcher
7 juli spelades en bortamatch mot Avesta, segersiffrorna skrevs till 10,5 – 9,5.
23augusti spelades matchen hemma mot Västerås, 4-2.
10 september, hemmabana och UGK utklassar Djursholm 11,5 –  0,5. Peder står för ett fint värdskap och delar den sista matchen.

Lagledare: Peder Haraldsson och Johan Salén

Hemsidan
Hemsidan är viktig för information om kommande tävlingar och arrangemang. Här uppdateras alla resultat kontinuerligt från klubbtävlingar såväl som UGF arrangemang.

Ansvarig: Lennart Nyberg

Uppsala i februari 2017