Verksamhetsberättelse

UGK Seniorkommitté, verksamhetsberättelse 2017

Seniorkommittén har under året utgjorts av Johan Salén ordförande, Christina Gelin, Åse Hagberg, Ola Hartmann, Lennart Nyberg, Lars Blom och Kristian Sundström.

Kommittén har haft 7 st protokollförda möten samt hållit Seniorupptakt den 19 april med nära 100 deltagare och Senioravslutning 28 september med ca 80 deltagare.

Klubbkampen

Upsala GK segrade än en gång i klubbkampen vilket antyder att vi är Upplands bästa seniorklubb och vi fick därmed ytterligare en inteckning i UGF:s vandringspris.

Statuterna hade ändrades även inför 2017, poängberäkningen baserades både på resultat och deltagande i DM individuellt samt Old Memberstävlingarna. UGK segrade med 139,5 poäng före Roslagens GK med 99,5 poäng.

Seriespel (DM för lag)

Upsala GK deltog med 12 lag i 6 klasser. Mycket ansenliga resultat uppnåddes. D70 lag 1 vann och är därmed DM mästare i lag.

2:a kom lag 1 i klasserna D60, H70, H75 och H80. Dessutom vann H80 lag 2 division 2 vilket innebär att alla lag kommande år spelar i division 1.

DM

Tävlingen avgjordes på Grönlunds GK. Maud Lind blev mästarinna genom att vinna D70. Astor Christoffersson tog silver i H70 och Stig Ekstedt brons i H75.

Old Members tävlingar

5 st OM-tävlingar avgjordes under året med totalt 458 deltagare, varav 98 från UGK. Många hedrade resultat uppnåddes av UGK:are. I singel 1 på Johannesberg GK kom Bo Eriksson på en 3:e plats i Klass A. Kerstin och Lars-Olof Backman vann i klass B både foursome på Sigtuna GK och avslutande greensome på Öregrunds GK. I singel 2 på Wattholma kom Lars Blom på 2:a plats och Roland Harbom på 3:e plats i klass A samt Agneta Larsson på 3:e plats i klass B.

Belöningen (UGF)

Årets upplaga spelades 19 maj på Orresta Golf. Ingrid Krager och Karl-Gunnar Hellström representerade UGK för uppskattat arbete inom klubbens seniorverksamhet.

Kommitténs onsdagstävlingar

Seniorslaget vann Jan Solum och som delad 2:a kom Bo Eriksson och Roland Harbom

Seniorpoängen vann Christer Rudolfsson med Astor Christoffersson på 2:a plats och Arne Roos som 3:a.

Av 10 spelade deltävlingar i Seniorslaget respektive Seniorpoängen har de 6 bästa resultaten legat till grund för slutresultatet (order of merit).

Seniorslaget har haft 138 deltagare och Seniorslaget 136 som deltagit i någon deltävling.

Av dessa 274 är 64 damer (ca 23%).

I Seniorslaget lyckades Jan Solum att vinna 2 st deltävlingar medans det i Seniorpoängen var olika segrare i varje deltävling.

Tävlingsledare: Seniorslaget/ Christina Gelin och Lars Blom

Seniorpoängen/ Ola Hartmann och Åse Hagberg

Matchtävlingen Gustafs Skål

Björn Kumlin heter 2017 års vinnare.  Det är inte första gången Björn står som segrare i Gustafs Skål. Björn vann med 4/3 i finalen mot Ola Hartmann och 1/0 i semi mot Bo Pettersson (finalist 2016).

Tävlingsledare: Kristian Sundström

Klubbmatcher

Kommittén har haft ansvaret för tre klubbmatcher under 2017, 1 vinst och 2 förluster.

Den 8 juni var det hemmamatch mot Avesta GK. UGK vann med 16,5—5,5.

Den 18 augusti vart det dags för en bortamatch mot Västerås GK. Västeråsarna vann med 5-1.

Den 17 september var det bortamatch mot Djursholm GK. Djursholmarna tog revansch för 2016 års utklassning och vann med 8-4. Sammanlagt är det nu 14-14 i den prestigefyllda kampen.

Lagledare: K-G Hellström och Peder Haraldsson

Arrangemang

Utöver klubbtävlingar och klubbmatch har kommittén arrangerat följande tävlingar;

23 maj           UGF Seriespel H75 med 28 lag och 84 deltagare

20 juni           UGF Seriespel D60 med 27 lag och 81 deltagare

12-14 juli       Stora Senior Slaget, ett 3-klubbsarrangemang med inledning på Vassunda GK, och finalspel med kanonstart på Upsala GK. Av 123 spelare var 25 damer.

19 sep            UGF Seniorernas avslutningstävling med konferens. I tävlingen deltog 90 varav 24 damer.

Gruppträning

I John Ahlbloms uppskattade gruppträning deltog 41 seniorer varav 16 damer. Träningen genomfördes i slutet av april och i början av maj.

Hemsidan

Hemsidan är har under året varit en viktig informationskälla för klubbens seniorer. Kommande tävlingar, annan intressant verksamhet och resultat har publicerats fortlöpande.

Ansvarig: Lennart Nyberg

Uppsala i februari 2018