Custom Fitting

Vi på golfakademin använder världens bästa launchmonitor, TRACKMAN. Golfspelarens bollflykt är individuell, svingen och utrustningen kan anpassas efter spelaren, allt för att skapa optimal bollflykt.

Custom fitting med en tillhörande golfverkstad på internationellt hög nivå – vi anpassar utrustningen för alla golfspelare, nybörjare som elitspelare.

Boka en svinganalys i dag, den ingår i ditt klubbköp!

2017 års nyheter från Titleist, Geotech, KZG, Ping, Cobra, Fourteen och Nakashima finns redan från tidig vår/vinter i vår 220 kvadratmeter stora vinterbonade studio.

John Ahlblom, klubbmakare/custom fitting expert, “Clubfitter of the year 2015”, utnämnd till en av världens 100 bästa clubfitters 2012-2016.

John Ahlblom
0730-32 04 04, 018-46 01 20,
john@golfakademinuppsala.se

Läs mer om Golfakademin i Uppsalas custom-fitting och verkstad:

Golfakademin i Uppsalas dagliga målsättning är att arbeta med den lokale klubbspelaren på samma sätt som de etablerade märkena gör med elitspelaren på touren. Medelgolfaren bör få samma möjlighet som tourspelaren till rätt anpassade golfklubbor, en förutsättning för att spela sitt bästa spel.

Golfakademin i Uppsala är auktoriserad Mitchellshop, vi har en fullt utrustad verkstad som innehåller precisa mätsinstrument. Verkstaden innehåller loft/lie maskiner, (Mitchell Signature angle machine och Mitchell Tour Gauge machine), för bockning av både järn, hybrider och woods och putters. Vi använder en frekvensmätare, (Digiflex), för exakt mätning av flex. På akademin pratar vi frekvens, ”svängning” per minut i stället för flex, stiff, regular, osv. Vi har även mallar för exakt mätning av grepptjocklek.

Golfakademin i Uppsalas verkstad utför alla former av förändringar på klubban som skaftreparationer, skaftbyten, skaftförlängningar, greppbyten och loft/lie kontroll på järn, hybrider, woods och putters. Golfakademin i Uppsalas custom fitting-avdelning utför precisa svinganalyser på världens bästa launchmonitor, TRACKMAN! Här ser vi viktiga parametrar som svinghastighet, bollhastighet, utgångsvinkel på bollen samt bollspinn. Vi anpassar klubborna efter spelaren.

Golfakademins klubbmakeri arbetar med världens främsta ”komponentmärken”. Nytt komponentmärke för 2017 är Fourteen. Vi arbetar enbart med de bästa skaftfabrikaten som Oban, Fujikura, Novatech, Harrison, Graphite Design, Sk fiber, Aerotech steelfiber, m fl.

 

Bollflykten är individuell

Såväl spelarens bollflykt som sving är individuell, därför bör även utrustningens specifikationer vara individuella. Utrustningens specifikationer, bollflykten och de individuella fysiska förutsättningarna utgör tillsammans spelarens grundförutsättning. Med rätt anpassad utrustning höjs spelarens känsla, glädje och prestation. Tourspelare har självklart helt skräddarsydda klubbor, de vet att rätt anpassad utrustning är en förutsättning för dem att spela deras bästa spel.

Vi anpassar utrustningen till alla typer av spelare, elitspelare som nybörjare. Hos Golfakademin får du alltid din utrustning utprovad, ett enklare nybörjarset ska alltid ha rätt längd, grepptjocklek och skafttyp.

 

Vad kan du förvänta dig av de anpassade klubborna?

Rak bollbana med bra snittlängd. En klubba byggd för maximal längd får instabila egenskaper avseende rakhet i kombination med längd. Något kanske ännu viktigare är den sköna känsla klubban ska stå för och som ökar spelarens självförtroende.

 

Vad är kostnaden?

Ett skräddarsytt set är inte dyrare än ett standardset. Kontakta oss för ett kostnadsförslag!

 

Rakare och längre

Varje år läser du förenklad reklam som förmedlar att du ska förväntas slå längre och rakare. Det talas ofta om nya material och förändrad design, vilket historiskt givetvis har varit av stor betydelse. Sällan talas dock om klubbans övriga egenskaper som är än viktigare. Golfakademin i Uppsala beaktar lie, längd, totalvikt, svingvikt, och grepptjocklek. Dessutom beaktas klubbans sk dynamiska egenskaper: Skaftets prestanda bestäms av frekvens (flex), torque (vridstyvhet),vikt, balanspunkt, flexpunkt, design och material. Klubbhuvudets prestanda bestäms av viktfördelning, offset, loft, bladvinkel, sulans rundning, bounce, CG (Center of Gravity), MOI (Moment of Inertia), hög eller låg profil, design och material. Gällande metalwoods bestäms prestandan även av bladets rundning vertikalt och horisontellt. Många av dem här specifikationera måste stämma för att den nya utrustningen ska prestera bättre.

 

Hur går en svinganalys till?

  1. Vi börjar intervjun som ska få fram ett optimalt set med hänsyn till längd, rakhet, bollflykt och känsla.
  1. Vi gör en svinganalys med mätutrustning som visar din svinghastighet, ditt svingspår, klubbladspositionen, bollens utgångsvinkel (launch angle), bollens spinntal, din attackvinkel, samt bollträff. Vi bedömer även svingtempo, svingstart, svinglängd och balans.
  1. Om du är en etablerad spelare och redan har en setuppsättning kan vi mäta upp och kontrollera alla specifikationer på järnsexan, drivern, en träklubba och/eller en hybrid. Vi analyserar sedan din nuvarande setuppsättning i förhållande till svinganalysen för att avgöra om du har en optimal uppsättning eller vad vi eventuellt kan förändra.
  1. Vi bestämmer din utrustnings optimala specifikationer med hjälp av statisk mätning, analys och testklubbor.
  1. Du får ett kostnadsförslag.

 

Priser:

Svinganalys 1 timme 649kr

Svinganalys 1,5 timmar 849kr

OBS! Vid klubbköp ingår avgiften för svinganalysen i priset och du behöver inte betala för den således.

 

Kontakt

John Ahlblom, klubbmakare/custom fitting expert.
0730-32 04 04, 018-46 01 20,
john@golfakademinuppsala.se