Klubb

Upsala Golfklubb – mer än bara golf

Det var på Upsala Golfklubb golfen introducerades i Uppland. Klubben bildades 1937 då man fram till början av 60-talet spelade på en 9-hålsbana i Hågadalen i utkanten av Uppsala. 1964 invigdes den nya 18-hålsbanan vid Håmö Gård i Läby någon mil utanför Uppsala, där man idag erbjuder golf på 36 hål.

I augusti 2007 påbörjades en totalrenovering av 18-hålsbanan – greener, tees och fairways. Renoveringen stod helt klar till säsongsöppningen i maj 2010. Klubben har använt sig av den absolut senaste teknologin vad gäller dränering, bevattning, avrinning och uppbyggnad av greener, fairways och tees. Det gör att greenfeegäster och medlemmar i Upsala Golfklubb har tillgång till en bana som bara kommer att bli bättre med åren.

Klubben rankades 2015 som nummer 31 i Sverige av Golf Digest, och många spår att framtidens Upsala Golfklubb kommer att bli en av de bästa i Mälardalen, kanske i hela Sverige. På Upsala GK spelar du på en 18-hålsbana i absolut toppklass vad gäller greener, greenområden, fairways och tees. Idag erbjuds här en 18-hålsbana, par 72, av mästerskapskaraktär, en fullängds 9-hålsbana, par 35, och en kortare 9-hålsbana, par 31, som är en pay and play-bana, mycket uppskattad av nybörjare och seniorgolfare. Inför säsongen 2013 byggdes även drivingrangen om med utslagsplatser under tak och med grästees varav vissa med konstgräs. Inför säsongen 2015 anlades en andra övningsgreen.

EN BRA GOLFANLÄGGNING består inte bara av golfhål, utan även av klubbhus, restaurang, shop och en komplett utemiljö. Klubben har därför även renoverat klubbhuset, restaurangen, köket, shopen och uteserveringen. Många nöjda gäster besöker klubben under sommaren och åker från Uppsala för att äta lunch ute på Upsala Golfklubb. 2013 blev Upsala Golfklubb, som 6:e klubb i Sverige, GEO-certifierad (Golf Enviroment Organization) vilket innebär att klubben idag har den högsta miljöcertifiering som finns att uppnå i Europa.

Välkommen till Upsala Golfklubb

Upsala Golfklubb – rustad för framtiden