• Verksamhetsberättelse idrottskommittén 2014

Allmänt om verksamheten

Under 2014 har träning bedrivits i princip hela året. Från januari-­‐mars har träningen varit koncentrerad till UTK hallen samt studion ute på Upsala GK. Under april-­‐oktober har träningen genomförts i huvudsak på klubben. Hösten 2014 har alla grupper erbjudits inomhusträning i studion och på UTK.

Träning har bedrivits i elva olika grupper varav en är klubbens elitsatsning, sju juniorgrupper och tre knattegrupper. Antalet knattar i träning har fortsatt att öka under året och vi hade drygt 20 ideella ledare under året. Under säsongen har många knattar tagit ”grönt kort” och har fått handicap 54.

Läger

I slutet av april hade vi ett mycket uppskattat läger på Ljunghusen GK. På klubben har fem läger genomförts, vår-­‐, sommar, och höstläger samt två separata tjejläger. Dessa läger har haft stort deltagande och kommer att genomföras nästa år igen då vi även kommer att ha ett särskilt elit läger för tjejer där vi bjuder in alla klubbar i Uppland. För att kunna genomföra lägren har vi fått hjälp av spelare från framtid-­‐ och elitgruppen.

Tävling

Under Måndagstävlingen, eller UGK-­‐Peggen som den också kallas, får juniorer spela en riktig tävling över 9 hål på lilla banan. Man behöver inte ha grönt kort för att tävla, men i så fall måste en vuxen följa med. Lilla banan har en (inofficiell) slope upp till hcp 54 som används i tävlingen. Tävlingen är handicap grundande. Tävlingen anordnas tolv gånger över en säsong och åtta av dessa är individuella och fyra är lagtävlingar. De åtta individuella tävlingarna ligger till grund för en order-­‐of-­‐merit där en slutsegrare koras efter sista deltävling.

Nästa nivå är UGK Touren som är öppen för alla juniorer på klubbarna i Uppland. Grönt kort krävs för att delta. Tävlingen GIT:as och där sker anmälan till tävlingen. Tävlingen spelades på gamla banan från gul tee(killar) och röd tee(tjejer) vid tio tillfällen och avslutades med en finalomgång. Anmälningsavgifter och stöd från klubben möjliggjorde ett fint prisbord till finalen. Order of Merit vanns av Daniel Hägglund.

Spelarna som tillhör elitsektionen har under året presterat bra, både individuellt och i lag. På herrsidan har Anton Karlsson nått mycket fina resultat genom att bl.a. vinna Order of Merit på Nordea Future Tour. Han har av 23 spelade tävlingar klarat kvalgränsen vid 22 tillfällen och 23 av de 49 ronderna har varit under par. Säsongens bästa scorer bestod av två rundor på 63 slag.

Markus Säyrä vann DM som avgjordes på Vassunda GK samt en Skandia Tour tävling.

David Nyfjäll vann Skandia Cup Riksfinal och var även med och vann Juniorlandskampen mot Danmark.

På damsidan vann Mia Roos DM på Vassunda GK. Hanna Roos vann Tomelilla Open och Ellinor

Haag vann en Skandia Tour tävling samt Richard S Johnson Junior Open.

Dam-­‐ och herrlag spelade i juli seriespel Högbo respektive Hofors. Herrarna vann och är genom sin prestation klara för spel i elitserien 2015. Tyvärr orkade inte damlaget hela vägen och slutade på en hedervärd andra plats. Målsättningen för 2015 är att spela sig in i elitserien igen.

Ekonomi

IK har finansierat sin verksamhet genom statliga-­‐ och kommunala bidrag samt träningsavgifter. Budgeterade kostnader för 2014 var 273 000 kr. Utfallet mot budget blev ett överskott på drygt

200 000 kr. Ökade intäkter från bidrag, läger-­‐ och träningsavgifter bidrog till det positiva utfallet.

Verksamhetens utveckling

I slutet av varje år genomförs en enkät i syfte att förbättra och utveckla verksamheten. Omdömena från spelare, ledare och föräldrar är fortsatt positiva och de flesta tycker att verksamheten utvecklas och går stadigt framåt.

Anställda i verksamheten har under året varit:

Johan Malmsten 50% på Upsala GK och 50% på NIU (Golfgymnasiet) Henrik Nilsson 40%

Johanna Babra timanställd Andreas Hultin, timanställd Jakob Remon, timanställd Jakob Ekman, timanställd Jacob Mattebo, timanställd

För idrottskommittén

Henrik Nilsson