• Julbrev 2019

Kära golfvänner,

Vintern innebär inte att en golfklubb ligger i dvala. Snarare befinner sig klubben i ett aktivt standby läge!

Efter årsmötet är det mycket arbete för Christer med fakturering och medlemsärenden kopplade till detta. Arbetet med EM Boys kommer nu igång och betyder mycket arbete för Christer och många andra.

Leif och grabbarna på banan jobbar med invintringen. En invintring som drar ut på tiden eftersom vintern låter vänta på sig. Så sent som i dag sprutade Leif mot mögel och om ”värmen ” fortsätter kan det bli aktuellt med ytterligare besprutning. De har tagit ner träd på hål 10 till vänster om den första bunkern och vi får då gräsväxt där vilket innebär att chipen över bunkern inte blir lika svår. Inte bara Leif som tar ner träd utan också stor bäveraktivitet nere på hål 12. Där har grabbarna satt hönsnät runt en del träd för att skydda dessa mot bävern!
    Bevattning på övningsområdet är snart klar. Detta ger oss möjlighet att klippa ner till fairwayhöjd ett större område runt chipping greenerna vilket har efterfrågats.

Banorna är vackert smaragdgröna och ser väldigt inbjudande ut. Lilla Banan är i princip i sommarskick även om den nu är väldigt blöt och översvämningen hotar att komma upp på hål 3. Vi får nu hoppas att det myckna vattnet rinner bort innan vi får frost!

Styrelsen har konstituerat sig. Stefan Bergström är nu sekreterare vilket jag tackar för som har haft den sysslan under detta år. Tommy Wallin är anläggningsansvarig med uppgift att ta fram en underhållsplan – Master Plan- för hela anläggningen. Jakob Ekman är junior- och elitansvarig. Magni Sigurdsson är avtalsansvarig.
    Fantastiskt roligt att få hälsa Moa Duf och Viveka Holmberg välkomna till styrelsen. Vi hoppas kunna överhopa dem med arbete på sikt men vi tar det lite ”peu à peu” så att de känner sig bekväma med sina arbetsuppgifter. Tyvärr har Bengt Simonsson lämnat styrelsen av familjeskäl. Bengt har ett långt förflutet i styrelsen för UGK. Vi tackar honom för allt det han har gjort och vi vet att han finns i bakgrunden för goda råd! Vi tackar också Pierre Roos för hans tid i styrelsen. Pierre jobbar nu både för det svenska och schweiziska bandyförbundet och hinner inte med något annat.

Arbetet med krögare fortskrider och vi hoppas kunna presentera ny krögare i början på december.

World Handicap System: SGF har skjutit på starten till 1 mars. På Klubbens hemsida finns en länk till SGF och WHS. Rekommenderas. Efter årsskiftet kommer klubben med hjälp av Distriktet och SGF att informera mera. Vi hoppas att introduktion av WHS kan gå lika bra som införandet av nya regler gick förra vintern. Mer om detta längre fram.

Vision 50/50 – arbetet för en mer jämställd och inkluderande klubb – går som planerat. Vi går nu in i en fas där vi försöker implementera de förändringar och förbättringar som vi har spanat fram.

Klubbhuset är öppet under dagtid. På förmiddag finns normalt kaffe på ”Loftet”. Alla välkomna. ”Gubbarna (tomtarna) på loftet” går ut och spelar ”en-klubbas golf” cirka klockan 10. Gummor är särskilt välkomna! Prova på denna form av golf. Att ta sig runt med en klubba är bra träning. Själv gör jag tyvärr den upptäckten att det går lika bra/dåligt med en klubba som 14!
    Martina och Olle planerar julrea första helgen i december. Då finns det glögg med mera för hugade spekulanter!

Träningar kommer i gång direkt efter årsskiftet. Tider för träningarna kommer snart. Vi har en rapport från medlemsresan till Marocko där alla verkar lyckliga och drillas hårt av Marcus och Jakob. Preliminärt planeras en medlemsresa till Costa Navarino 7-14 mars. Fantastisk anläggning. Kanske den bästa jag har varit på. Antal platser begränsat. Först till kvarn…. Information om detta kommer.

Själv åker jag för första gången till Thailand 11 december varför detta brev också får bli min julhälsning till medlemmar, Business Club och alla fantastiska medarbetare på klubben.

God Jul och Gott Nytt År!

Einar Brekkan

PS: Glöm inte Tomtegolf på Julafton. Mer information kommer.