Nybörjarkurser/Grönt kort

Grönt Kort/Nybörjarkurs

Är det första gången du är i kontakt med Upsala GK eller en golfklubb överhuvudtaget, varmt välkommen! Här får du mer information om hur det går till att ta grönt kort och vad det är för något.

Så här får du Grönt Kort och kan komma igång med golfen:

1. Anmäl dig till en Grönt Kort-/Nybörjarkurs via vårt elektroniska formulär, se länk nedan. Datum finns i formuläret. Kontakta oss för eventuella frågor.
  2. Våra kurser på Upsala GK är ”intensivkurser” vilket innebär mycket golf på relativt kort tid. Totalt 14 timmar på två dagar inkl. pauser. Detta för att underlätta deltagarnas närvaro och livspussel. Kursen innehåller både teori & praktik samt genomgång av hemuppgifter (Grönt Kort boken). Alla viktiga golfmoment ryms i kursprogrammet.
  3. Efter avslutad kurs är det dags att öva på vår golfbana ”lilla banan” som är en perfekt nybörjarbana/pay n´play. Där spelar du med en fadder som hjälper till och påminner dig om säkerhet, regler, banvård m.m. Du tar med en egen fadder alternativt frågar oss på golfklubben om fadderhjälp. Grönt Kort innebär att nybörjarkursen är avklarad och att du som golfare har klarat spelnivån på banan som innebär 54 i hcp. 54 blir även ditt start hcp i jakten mot att förbättra ditt spel och ”sänka dig”. Fördelen med att nå första milstolpen 36 i hcp (officiellt hcp) är att det öppnar upp möjligheter att tävla, spela fler & svårare banor och även banor i andra länder. För att få 54 i hcp/Grönt Kort krävs det 18 poäng på 9 hål från 150m pinnen. Poäng fastställs efter denna tabell: 3 slag=6p, 4 slag=4p, 5 slag=3p, 6 slag=2p, 7 slag =1p.
  4. För att fortsätta spela golf och sänka sitt hcp krävs det ett medlemskap i en golfklubb för att erhålla sitt Golf-ID. Medlemskap finns i olika storlekar & former beroende på golfklubb. Vi på Upsala GK erbjuder flera olika alternativ på medlemskap tack vare våra tre olika golfbanor (lilla, mellan, stora). I våra grönt kort-/nybörjarkurser har vi paketerat ett förmånligt medlemskap på lilla banan, perfekt för fortsatt utveckling efter kursen!

Pris för golfkurs (utan medlemskap): 1995 kr

Pris för golfkurs + medlemskap ”lilla banan”: 2995kr (ord. Pris 4495 kr)

I våra golfkurser ingår det: Låneklubbor (vid behov), träningsbollar, Grönt Kort boken (litteratur + webinloggning), teoretisk & praktisk genomgång samt fadderhjälp (vid behov). Köp av fika/lunch eller dylikt i samband med paus tillkommer.

Anmälningsformulär: (klick på länken) https://upsalagk.typeform.com/to/av6N9Y

Kontakt: Andreas Högberg Piik, ahp@pgasweden.com, 073-654 82 22