• Nyhetsbrev 21 februari

Vårbrev från vår ordförande

Kära vänner,

Det är vår i luften! Osannolikt vad det har gått fort sista 10 dagarna. Den snabba snösmältningen betingar dock ett pris. Vi har väldigt mycket vatten i ån, ute på träsket och även upp på hål 12. Vi har sett värre och om det inte regnar mer eller kommer en längre frostperiod kan vi se emot en ovanlig fin vårbana.

Leif Paulsson, vår eminente greenkeeper, beskriver denna vinter som den hittills gynnsammaste på många år. Leif och grabbarna håller på att ta bort vinterdukarna på de 5 greener som vi hade täckt. På 3 greener har vi redan vårdukar. Genom att sprida ut aktivt kol på snön försöker man fånga solvärmen och få snön och isen att smälta. Det förklarar att de greener som nu blir snöfria kan se oroväckande mörka ut.

Studion är det full fart. Öppen för alla enligt det schema som ligger på hemsidan. Vi överväger att köpa en enklare typ av golfsimulator för att ytterligare förbättra upplevelsen nere i studion. Arbete med el och finish är pågående.
    Mycket folk på rangen som utnyttjar det faktum att det ligger 10000 vinterbollar som man får självplocka. Finns en handdriven rullplockare som man kan använda när det blir lite torrare och bollarna kommer upp lite bättre.

Den 25 mars har vi Årsmöte. Vi kommer att vara i klubbhuset men på sikt kommer vi att försöka ha årsmötena i någon aula inne i stan. Där sitter alla bättre och ser bättre och i dessa tider viktigt att släpper vi ut mindre koldioxid om vi kan gå eller cykla till mötet och slipper att transportera oss till klubben.

Tränarfrågan har fått en lösning. Vi kommer att få hjälp av en synnerligen kvalificerad trojka. Vår egen Jonnie Eriksson, landslagstränare, Ronnie Andersson från golfgymnasiet och Martin Pettersson också från golfgymnasiet kommer att hjälpa oss tills vi har en fast headpro. Den tränarstaben tror jag många klubbar avundas oss! Med dessa herrar ombord tar vi sats mot ytterligare en framgångsrik tävlingssäsong.

Tyvärr har Cecilia Lind, som var suppleant i styrelsen och tillika sekreterare, valt att sluta i styrelsen. Ansvaret för detta vilar på mig. Cecilia fick en mycket tuff uppgift med komplicerade protokoll både för golfklubben och aktiebolaget. Jag hade alldeles för dålig koll på rutinerna och även om Roger Ohlsson, tidigare sekreterare, försökte hjälpa oss fick Cecilia inte det stöd från mig som hon förtjänade och behövde. Detta är jättetråkigt och jag ber Cilla om ursäkt. Vi tackar Cilla för den tid som var. Tills vidare skriver jag klubbens protokoll. Även Björn Grönlund har aviserat att han lämnar styrelsen vid vårmötet. Vi tackar Björn för hans insats.
    Valberedningen är meddelad och fyllnadsval sker på vårmötet.

Dags att damma av klubborna!

Einar Brekkan

Upsala GK nominerad till årets golfklubb 2018

Kanske dags att börja tänka på svingen

Från och med i slutet av februari kör vi igång med vinterkurser som följs av vår- och sommarkurser, vi kommer även att ha nybörjarkurser och privatlektioner. För mer information och anmälan gå in på www.upsalagk.se klicka på ”Shop & Tränare” och ”Lektioner & kurser.

Tävlingsprogram 2019

På vår hemsida www.upsalagk.se finns nu under ”Tävlingar” och ”Klubbtävlingar” ett preliminärt tävlingsprogram för 2019. Anmälningar till dessa klubbtävlingar kommer ni att kunna göra tidigast i april, information om datum kommer.

Kallelse vårårsmöte

Härmed bjuds alla medlemmar in till Upsala Golfklubbs vårårsmöte som avhålls i Restaurangen på klubben måndag 25 mars 18.00

Kallelse Årsmöte – Vårmöte

Testa att träna i vår studio

Vår studio, som ligger nere vid drivingrangen, kommer att vara öppen och tillgänglig för träning alla dagar mellan 9.00-17.00. Om ni vill träna på kvällstid ring då Lars Carlsson på 0735-44 74 50.

För att se när studion är uppbokad för junior- och elitträningar gå då in på vår hemsida www.upsalagk.se och klicka på ”Aktuellt” på startsidan.

Har du rätt adress i GIT?

Vid byte av adress, mailadress eller telefon, meddela oss detta vi eller gå in på Min Golf och gör själva dessa ändringar.

facebook homepage