• S P E E D G O L F

Bakgrund:

Man tror det startade i Kalifornien (allting börjar väl där) 1979. Steve Scott var medeldistansare som innehade amerikanska rekordet för 1 engelsk mil (3:47:69) sprang och spelade en bana på 29,33 min och scorade 95 med en järn-3!
    På 90-talet etablerade sig speedgolf med mästerskap, prispengar och TV-tider.

Regler:

• Resultat är löptiden i minuter + slag.
    • Spela med 7 eller färre klubbor.
    • Vagn tillåten
    • Behöver inte kratta bunkrar eller laga nedslagsmärken.
    • Out of bounds eller borttappad boll spelas som pliktområde. Man droppar där bollen försvann med 1 slags plikt.
    • Ingen markör utan som vanligt i golf bygger speedgolf på utövarnas integritet och ärlighet.
    • Tävlingen är bara för medlemmar.

På Upsala GK

Speedgolf spelas på Mellan banan 9 hål.  Banan reserverad för Speedgolf fram till kl 07 tisdagar och torsdagar,
    Två klasser; herr och dam. Separat OOM för scratch och med handicap.. OOM löper över säsongen tills Mellan banan stänger. Vinnarna uppmärksammas på klubben höstmöte.

Resultat mailas till Marcus Eidelöf (marcus.eidelof@upsalagk.se) eller Einar Brekkan (einar@brekkan.com)