Verksamhetsberättelse 2019

Verksamhetsberättelse för säsongen 2019:

Seniorkommittén har under året bestått av Johan Salén som ordförande samt Christina Gelin, Åse Hagberg, Ola Hartmann, Lars Blom, Kristian Sundström samt Pelle Johansson som ledamöter. Lars Blom har under året även ingått i tävlingskommittén. Karin Rudolfsson deltog i kommittéarbetet under september månad.

Kommittén har under året haft 6 st protokollförda möten, samt anordnat upptaktsmöte för seniorer den 24 april med ca 90 deltagare och avslutning 2 oktober med ca 80 seniorer.

Seriespel (DM för lag)

Upsala GK deltog med 13 lag i 7 klasser. Mycket bra resultat uppnåddes.

Lagen nedan vann sina klasser (hälften av samtliga klasser) och är därmed DM mästare i lag 2019.

D70 lag 1; Märtha Haglund Gustafsson, Agneta Larsson, Maud Lind och Ingbritt Pettersson

D 75; Maj-Lis Persson, Susanne Barr Carling, Maj-Britt Jägare och Christina Gelin

H60 lag 1; Tryggve Palmqvist, Håkan Stark, Martin Söderberg, Matti Säyrä och Per Hanser

H70 lag 1; Kristian Sundström, Jan Solum, Christer Selin, Tony Sunqvist och Göran Agnesten

På silverplats kom D 60 lag 1 och H 80 lag 2 samt på bronsplats H60 lag 2.

DM

Tävlingarna genomfördes på Vassunda GK (H60 och H70) och Golf Uppsala Söderby (D60,  D75, H75 samt H80).

UGK tog stor slam i H 60 med Martin Söderberg som vinnare och Matti Säyrä på silverplats.

Susanne Barr Carling blev mästarinna genom att vinna D 75 (andra året på raken).

Old Members tävlingar (UGF)

5 st OM-tävlingar avgjordes under året. UGK arrangerade en av dessa, en fyrboll med 128 deltagare den 18 juni. Avseende resultat kan nämnas att Karin och Karl-Åke Carlström segrade i A-klassen samt att Anders Larsson och Jan Solum tog silverplatsen. I B-klassen kom Anette och Peder Haraldsson på 3:e plats. I greensome-tävlingen som spelades i Burvik gick segern i B-klassen till Kerstin och Lars Olof Backman. I A-klassen kom Lars Blom på silverplats (tillsammans med en öregrundare) och Olle Lindholm tillsammans med Märtha Haglund Gustafsson tog bronset.

Belöningen (UGF)

Årets upplaga spelades 17 maj på Ängsö GK. Karl Åke Carlström och Johan Salén representerade UGK som ett tack för ett uppskattat arbete inom klubbens seniorverksamhet.

Klubbkampen (UGF)

2019 års mästare i UGF:s ”klubbkampen” blev återigen Upsala GK. Kommittén framför ett tack och grattis till alla seniorer som var med och bidrog till den överlägsna triumfen. Resultatet blev att UGK fick 201 poäng och på 2:a plats kom Golf Uppsala med 127 poäng.

Kommitténs onsdagstävlingar

Under 2019 hade kommittén glädjande nog åter möjlighet att arrangera 10 st deltävlingar i Seniorpoängen respektive Seniorslaget.

De 6 bästa resultaten har legat till grund för slutresultatet (order of merit). Sammanlagt genomfördes ca 1600 starter och av dessa är ca 22% (352) damer.

Seniorpoängen vann Bertil Aspeljung före Karin Rudolfsson och på delad 3:e plats kom Håkan Pettersson och Gösta Andersson.

Seniorslaget vann Rolf Magnertoft. På 2.a plats kom Bertil Markgren bronset togs av Staffan Lindgren.

Tävlingsledare: Seniorpoängen/ Ola Hartmann och Åse Hagberg

Seniorslaget/ Christina Gelin och Lars Blom

Race to Bandama

En särskild krydda under 6 st onsdagstävlingar (3st deltävlingar i seniorpoängen respektive seniorslaget) utgjorde en sponsrad extra tävling med ett enda pris. Fritt boende och fri golf för två personer under en vecka på Real Club de Golf (Bandama, Gran Canaria).

Vinnare blev i stor stil Staffan Lindgren.

Matchtävlingen Gustafs Skål

Lasse Blom heter 2019 års mästare. Det blev en spännande final där Lasse vann över Jan Englund på det andra särspelshålet efter ett ”sandy par”.

Tävlingsledare: Kristian Sundström

Klubbmatcher

Vandringspriset ”Dalahästen” är åter hos UGK efter att lagledare K-G Hellström lett sina styrkor till vinst med 13,5-6,5 i hemmamatchen mot Avesta GK.

Glädjande nog kunde klubbmatchen mot Djursholm (Djuppkampen) åter genomföras 2019. Även här var det en hemmamatch och lagledare Gunnar Langfors kunde nöjt konstatera att UGK gick segrande ur striden. 7,5-4,5 blev resultatet.

Arrangemang

Utöver klubbtävlingar och klubbmatcher har kommittén arrangerat följande tävlingar;

28 maj, UGF Seriespel, H70 med 27 lag och 81 deltagare.

14 juni, UGF OM Fyrboll, med 128 deltagare.

3-5 juli, Stora Senior Slaget, ett 3-klubbsarrangemang med inledning på Sigtuna GK

därefter Upsala GK och finalspel med kanonstart på Vassunda GK. Av 126

spelare var 27 damer.

Magnus Berg kom 3:a i H/D65. I H/D70 tog Mats Gellerstig silver och Tony

Sundqvist brons. Brons tog även Rolf Magnertoft i H/D75.

Trivselgolf

Under Pelle Johansson ledning har det för intresserade seniorer under 2019 genomförts 6 st ”utflykter” till golfklubbar i regionen. Resorna har varit mycket uppskattade med golf och trevligt umgänge under en dag.
Hemsidan

Hemsidan är har under året varit en viktig informationskälla för klubbens seniorer. Kommande tävlingar, annan intressant verksamhet och resultat har fortlöpande publicerats.

Ansvarig: Kristian Sundström

Övrigt

På initiativ av seniorkommittén genomfördes det vid 2 st tillfällen, kurs i nya golfregler. Ett 70-tal seniorer tog chansen att förkovra sig.

Även i år genomförde Jocob Remon en uppskattad gruppträning i golfteknik Träningen genomfördes vid 6 st tillfällen under maj månad med max 8 st deltagare/gång. Sammanlagt deltog 42 seniorer.

Uppsala i februari 2020

Johan Salén