Verksamhetsberättelse

UGK Seniorkommitté, verksamhetsberättelse 2018

Seniorkommittén har under året bestått av Johan Salén som ordförande samt Christina Gelin, Åse Hagberg, Ola Hartmann, Lars Blom, Kristian Sundström samt Pelle Johansson som ledamöter.
Kommittén har under året haft 6 st protokollförda möten, samt anordnat Seniorupptaktsmöte den 25 april med ca 100 deltagare och Senioravslutning 26 september med ca 75 deltagare.

Seriespel (DM för lag)

Upsala GK deltog med 12 lag i 6 klasser. Mycket bra resultat uppnåddes. D70 lag 1, H60 lag 1 samt H70 lag 1 vann sina klasser (hälften av samtliga klasser) och är därmed DM mästare i lag 2018.
På silverplats kom H 80 lag 1och på bronsplats H60 lag 2 samt H80 lag 2.

DM

Tävlingarna genomfördes på Wattholma GK (H60 och H70) och Burviks GK (D60, D70, D75, H75 samt H80).
Susanne Barr Carling blev mästarinna genom att vinna D75. Lena Åsenlöf knep silvret i samma klass. På silverplats kom även Maud Lind i D70 och brons blev det för Tony Sundqvist i H70.

Old Members tävlingar

5 st OM-tävlingar avgjordes under året. Avseende resultat kan nämnas att Else Jacobsson och Kjell Jansson segrade i B-klassen i greensome som spelades på Sigtuna GK. Vidare segrade Gunnel och Björn Kumlin i B-klassen samt Lars Blom  i A-klassen (tillsammans med en öregrundare) när Enköping GK arrangerade fyrboll.

Belöningen (UGF)

Årets upplaga spelades 25 maj på International Golf Club. Annette och Peder Haraldsson representerade UGK som ett tack för ett uppskattat arbete inom klubbens seniorverksamhet.

Klubbkampen

Upsala GK fick i år se sig besegrade av Roslagens GK som segrade med 119 poäng. Våra seniorer skramlade ihop 97 poäng på en 2:a plats.

Kommitténs onsdagstävlingar

Tyvärr fick kommittén i år inte arrangera några onsdagstävlingar under juli månad.
Därför genomfördes endast 8 st deltävlingar i Seniorpoängen respektive Seniorslaget.
De 5 bästa resultaten har legat till grund för slutresultatet (order of merit). Sammanlagt genomfördes 1257 starter och av dessa är ca 22% (275) damer.
Seniorpoängen vann Stig Ekstedt över Bo Söder på bättre poäng i en enskild deltävling (42 p). På delad 3:e plats kom Jan Solum och Leif Kero. 156 spelare deltog under året i Seniorpoängen.
Seniorslaget vann Karl-Åke Karlström med Karin Rudolfsson på 2:a plats samt Olle Lindholm, Johan Salén och Hasse Hansson på delad 3:e plats. 128 spelare deltog under året i Seniorslaget.

Tävlingsledare: Seniorpoängen/ Ola Hartmann och Åse Hagberg

Seniorslaget/ Christina Gelin och Lars Blom

Matchtävlingen Gustafs Skål

Tryggve Palmqvist heter 2018 års vinnare. Tryggve vann med 2/1 i finalen över Lasse Blom.

Tävlingsledare: Kristian Sundström

Klubbmatcher

UGK har på seniorsidan haft ett traditionellt utbyte med Djursholm, Västerås och Avesta i form av klubbmatcher.
Tyvärr kunde endast klubbmatchen mot Avesta genomföras detta år, delvis på grund av att det var en ”borta match”. UGK förlorade första gången i historien med 7,5-12,5.
Matcherna mot Djursholm och Västerås, skulle varit ”hemma matcher”, men kunde inte genomföras på grund av styrelsebeslut om greenfee för klubbmatchgäster.

Lagledare: K-G Hellström (Avesta)

Arrangemang

Utöver klubbtävlingar och klubbmatch har kommittén arrangerat följande tävlingar;
19 juni, UGF Seriespel, D60 med 27 lag och 81 deltagare.
4 sept, UGF Seriespel, H80 med 15 lag och 45 deltagare.
4-6 juli, Stora Senior Slaget, ett 3-klubbsarrangemang med inledning på Upsala GK,
därefter Vassunda GK och finalspel med kanonstart på Sigtuna GK. Av 113
spelare var 21 damer.

Av många goda Upsala GK insatser kan nämnas att Agneta Larsson vann DH
70 och att Lasse Blom tog hem segern i DH 55.

11 sept, UGF Senioravslutning. I tävlingen deltog 108 varav 31 damer.

Här kan speciellt nämnas att Gunnar Langfors vann A-klassen.

Gruppträning

I Andreas Högberg Piik och Jacob Remon:s uppskattade gruppträning deltog 36 seniorer varav 19 damer. Träningen genomfördes i början av maj.
Drygt 30 seniorer deltog även i en omtyckt SISU utbildning i slutet av november som genomfördes under temat ”Hur kan jag bli en bättre och starkare golfare”. Lasse Book och Ronnie Andersson var inspirerande ledare.

Hemsidan

Hemsidan är har under året varit en viktig informationskälla för klubbens seniorer. Kommande tävlingar, annan intressant verksamhet och resultat har publicerats fortlöpande.

Ansvarig: Kristian Sundström

Uppsala i januari 2019