Håmö Masters

STATUTER FÖR Håmö MASTERS

Håmö Masters, f.d. Titleist Masters, är en tävling med handicap som spelas över hela säsongen. Håmö Masters består av fyra deltävlingar och en final. Varje deltagare måste spela minst 2 deltävlingar för att kvalificera sig till finalen. De 60 bästa spelar final. Det slutgiltiga resultatet för Titleist Masters är medelnettoslag (med en decimal) för de två kvalificeringsronderna, av möjliga 4 ronder, som adderas till nettoscore för finalronden

 Anmälan:      Maximalt 96 spelare vid varje deltävling. Efteranmälan tillåten i mån av plats.

Avgift:             Vanlig anmälningsavgift för varje deltävling och finalen.

Spelsätt          Singel, slaggolf, 18 hål per tävling.

Tee
A-klass – Tee 59 för herrar och Tee 47 för damer
B-klass – Tee 56 för herrar och Tee 47 för damer

Klasser
A-klass          -9,4
B-klass           9,5 – 36,0

Om spelarens handicap förändras mellan anmälan och speldag och detta innebär byte av klass skall spelaren spela i den nya klassen.

Handicap:     Handicap justeras efter varje deltävling. Spelaren spelar i den klass som handicap kvalificerar honom till i varje deltävling. Detta gäller även finalen.

Priser            Priser i respektive klass vid varje deltävling. En del av startavgifterna öronmärks för finalen.

Final              Till final går de 60 sammanlagt bästa resultaten från 2 deltävlingar, av 4 möjliga tillfällen. De som har spelat mer än två deltävlingar räknar sina två bästa resultat. Seedad startordning, klassvis.

Resultat        Medelnettoscore för de två kvalificeringsronderna adderas till finalrondens score

Särskiljning deltävling
Vid lika resultat vinner den i första hand som har lägst antal erhållna slag (hcp-metoden). I andra hand räknas nettoresultat för sista 9, 6, 3 och sista hålet (matematiska metoden). I sista hand lottning.

Särskiljning final
Vid lika resultat vinner den i första hand som har lägst nettoresultat i finalen. I andra hand räknas nettoresultat för sista 9, 6, 3 och sista hålet (matematiska metoden). I sista hand lottning.

Övrigt           Förutom ovanstående gäller klubbens allmänna tävlingsbestämmelser.

 

Fastställd TK – 2017-04-15