• Lag SM herrar på Upsala GK.

(För text med bilder se PDF. )

Lag SM

För en hel generation svenska elitgolfare har Lag SM på Barsebäck varit årets höjdpunkt. De 16 bästa klubblagen gjort upp om SM tecknen på golfens ”nationalarena”. Ja Barsebäck som anläggning och med ett oändligt antal stortävlingar och inte minst Solheim Cup har verkligen varit Golf-Sveriges ansikte utåt. Man kan förstå hur viktig Lag SM veckan på Barsebäck har varit för elitspelarna!

Nu blir det inget mer Barsebäck. Anläggningen har meddelat SGF att de påbörjar en stor renovering redan i år och planerat Lag SM 2021 kan inte spelas där.

Det är en heder och ett erkännande att vi direkt fick en förfrågan från SGF om Upsala GK skulle kunna arrangera Lag SM för herrar 2021! Vi har tackat för förtroendet och åtagit oss detta prestigefyllda arrangement. Detta ännu mera naturligt med tanke på att vi har redan tidigare sagt ja till Lag SM 2024.

Det blev inget SM 2020 men på Barsebäck 2019 kom Upsalas herrar på bronsplats med bud på ädlare valör. Herrarna ledde med 7 slag inför sista dagen men orkade inte riktigt hela vägen. På hemmaplan 2021 skall det bära hela vägen!

Våra damer spelar i division 1 och tävlingen går på Viksjö GK. Målsättningen är klar: Tillbaka direkt till eliten! #kandekanvi!

I dessa tider behöver vi se ljuset!
    Börjar det kanske lätta? Dagarna blir längre, smittan sannolikt på väg ner, vaccinering på gång och nu kan vi se fram emot en sommarvecka på klubben med högklassig golf.

Ja vi måste våga se framåt.
    Som Tage Danielsson sa:
    ”Om man vägrar att se bakåt,
    Och inte vågar se framåt,
    Måste man se upp!

Svinga lugnt och var rädda om er!

Einar Brekkan