Grand opening

På lördag 14 maj öppnar ”Mellanstora” banan. Slingan går hål 1-9 Mellanbanan och 10-18 Stora banan.
– Tidsbokning öppen, 08:00-17:00, bollränna innan och efter.
– 2 tee, gul och röd.
– Golfbilar är tillåtna.
– Ingen slagmatta krävs.
– Reception & shop öppet 07:30-17:30, kiosken är öppen.

Som vi har väntat. Det går snabbt att bli van med säsongsstart i månadsskiftet mars/april, och att det känns som evigheter när kylan tvingar oss till en mer traditionell öppning. På torsdag 12 maj efter lunch kommer det slutgiltiga beskedet med öppningsdatum. I samband med detta öppnas även bokningsmöjligheten för medlemmar och gäster. Notera att bokningar som syns redan nu är hotellgäster genom våra samarbetspartners.

I andra halvan av maj finns även ett par gruppbokningar med gäster. Resonemanget när kansliet godtagit dessa är att det är en nödvändighet att komma igång med greenfeeförsäljning för att nå styrelsens (och årsmötets) budget. Når inte alla försäljningstillfällen respektive budgetmål behöver andra intäktskällor täcka upp, för att resultatet ska vara tillfredsställande – särskilt år där i princip alla driftskostnader stiger. Överskottet från shopen, tränarna och rangen går till ingen annan än oss medlemmar.

Nu är bokningsreglerna för 2022 spikade, du hittar de här!

FAQ

När öppnar hål 1-9 på Stora banan?

Vi har fyra greener (1,3,5 och 6) där växten inte har tilltagit. Vi behöver fortsatt regn och sol samt några dagar där nya grässkott får rota sig. Löpande uppdateringar kommer på hemsidan.

Situationens guldkant

Det positiva med den uteblivna växten på det extra utsatta greenerna ovan är att vitgröe (poa annua) inte heller slagit ut. Vitgröe känns igen som de typiska fläckarna på våra fina greener. Detta möjliggör att när banpersonalen stödsår med krypven (önskvärt), har det chansen att bygga sig starkt för resten av säsongen.

Hur påverkar det greenfee?

Greenfee för Mellanstora banan är 500:- vardag och 600:- helg – tills vidare.

Hur fungerar det med 9+9 medlemskap?

Medlemmar på Lilla- och Mellanbanan får tills vidare spela på Mellanstora banan och bokar som vanligt i GIT.

Restaurangen

När vi pratar längtan är det ingenting mot hur taggade Sean med personal är på öppning. De har serverat lunch och fika till de som vågat sig ut i april.

Kuriosa är att Golf & Tonic caterar till Migrationsverket och ukrainska flyktingar i klubbens kök. Det känns bra att våra faciliteter kan bidra till något gott och viktigt. Nya öppettider och årets första lunchmeny hittar du här!

Öppningserbjudande i restaurangen: Bunkerkortsladdning 1 000-4 999kr = 15% bonus. 5 000+ kr: 20% bonus! (ordinarie bonusnivå: 10 respektive 15%)

Golf i Uppsala tidsbokning

Boka starttid direkt!

En plats för alla, en plats att längta till