Statuter för Familjepokalen

Familjepokalen spelas som HCP-tävling – Foursome match i en klass.

Vandringspriset är ständigt vandrande.

Inteckning i Vandringspriset fås endast om båda spelarna är aktiva medlemmar i Upsala GK.

Deltagare:           För makar gäller att paret ska vara mantalsskrivna på samma adress. Övriga deltagare måste ha blodsband eller adoptivförhållande för att få delta. Dessutom gäller make/makas barn. Ett generationssteg kan överhoppas, exempelvis mormor och barnbarn är en accepterad konstellation.

Anmälan:             Maximalt 64 par. Anmälningsordning gäller vid överanmälan.

Avgift:                 Vanlig anmälningsavgift.

Spelsätt:              Matchspel 18 hål.

Tee:
Damer spelar från Tee 47 och herrar från Tee 56.
Herrar 75+ får spela från Tee 51.

Handicap:
Max hcp: herrar 24,4, damer 30,4.
Max sammanlagd hcp som vid matchen får tillgodoräknas är 36.

Eventuellt tilldelade handicapslag baseras på dagsaktuell spelhandicap.

Starttider:           Matchtävlingar spelas med eget val av starttid, datumintervall enligt spelschema. Båda paren har lika stort ansvar för att kontakta motspelarna för att komma överens om speltid.

Om de tävlande inte kan komma överens om speldatum fastställs tidpunkten för matchen till klockan 16:00 sista dagen för utsatt spelperiod. Paret som då infinner sig ensam på första tee beredd att spela, vinner på walk-over. Infinner sig inget av paren diskvalificeras båda.

Matchresultat:    Paret som vinner matchen för in resultatet på spelschemat.

Priser:                 Priser till segrare och förlorare i finalmatchen.

Särskiljning:        Särspel med start på hål 1.

Övrigt:                Förutom ovanstående gäller klubbens allmänna tävlingsbestämmelser.

Fastställd TK – 2017-xx-xx