Medlem

Varför ska jag vara medlem i Upsala GK?

Golfanläggningen

Du får tillgång till en av de bästa golfanläggningarna i Sverige. Stora banan är rankad som den 46:e bästa golfbanan i Sverige enligt Svensk Golf. Med en ombyggd 18-hålsbana, klubbhus och klubbhusområde, stora övningsområden, inomhusstudio med golfsimulator, fullsorterad shop, restaurang där vi serverar allt från en kopp kaffe till en läcker à la cartemiddag, råd och tips från våra PGA-utbildade tränare och bra tillgänglighet då vi erbjuder spel på 36 hål.

Golfmedlemskap på Upsala GK

För att bli fullvärdig medlem i Upsala GK införskaffar en spelrätt – vilket du gör genom att kontakta kansliet på 018-46 01 20 eller mail till info@upsalagk.se. Du kan välja att vara medlem på alla våra 36 hål eller bara på våra två 9-hålsbanor. För fullständig information om medlemskap och årsavgifter se Medlemsavgifter.

Vid årsmötet den 3 oktober 2011 beslutades att Upsala GK ska byta finansieringssystem från kapitalinsatser till spelrätter. Upsala GK äger all sin mark.

Ny medlem

Våra intentioner inför säsongen 2022 är att kunna erbjuda dig som ny medlem en egen fadder som under hela säsongen kommer att finnas där speciellt för dig. Vi kommer även att, för dig som är ny medlem, bjuda in dig till ett informationsmöte där vi tillsammans med styrelse, kommittéer, tränare, banpersonal och kansli kommer att informera om Upsala Golfklubb.

Bättre golfare

Vi vill att alla som är medlemmar i Upsala Golfklubb ska tycka att det är roligt att spela golf och oftast går det hand i hand med utveckling och framsteg. Målet är att vi ska bli lite bättre hela tiden och våra träningsområden är under uppsyn och planer för att göra dem bättre finns.

Golfskoj för knattar

För de minsta golfarna erbjuder något som vi kallar för ”Golfskoj”. En lekfull introduktion i golf där några av våra duktiga juniorer tillsammans med våra tränare Bosse Holmström, Alice Sylvén och Ella Kraft kommer att finnas till hands varje söndag från slutet av maj, hela juni samt under augusti och september. Som förälder kan man då under Golfskoj passa på att spela en 9-hålsrunda eller träna på driving rangen.

Juniorer

För juniorer som erbjuder vi för alla, oavsett kunskap, träningsgrupper och kurser med tränare. Vi kommer under juni, juli och augusti att ha veckoläger samt varje måndag (ev. tisdag) runt 17.00 (utom i juli) att ha en måndagstävling på vår lilla 9-hålsbana där alla juniorer får delta. Läs mer på svenskalag.se/upsalagk.

Aktiviteter på Upsala GK

Under säsong förekommer en mängd aktiviteter på Upsala GK och då främst genom alla kommittéer. Läs mer på respektive kommittésida via svenskalag.se/upsalagk.

Spel utan hemmaklubb och utan hcp

För dig är helt ny i golfvärlden, inte är medlem i någon golfklubb eller ”grönt kort” (golfkörkort) så är du hjärtligt välkommen att spela vår lilla 9-hålsbana (Pay & Play) som är öppen för alla. Vår lilla 9-hålsbana är en riktig pärla, kuperad och omväxlande som tar ca en till en och en halv timme att spela.

Grönt-kortkurs

På tal om grönt kort så erbjuder vi grönt-kortkurser under hela året, under säsong utomhus och vinterhalvåret i vår golfstudio/inomhushall. Kontakta våra tränare på tranare@upsalagk.se!

Vision

Vår vision är att Upsala Golfklubb ska vara en naturlig mötesplats för alla golfare oavsett kön, ålder och ”handicap”, där man kan träffas för att spela golf eller bara över en lunch och kopp kaffe.
Vi arbetar aktivt för att Upsala Golfklubb även fortsättningsvis ska vara en av de bästa golfanläggningarna i Sverige och att man som medlem ska känna stolthet att tillhöra Upsala Golfklubb. Det ska även vara naturligt att som gäst känna sig väl mottagen på Upsala Golfklubb.