Nybörjarkurs

Grönt kort

Vår nybörjarkurs Intro Premium sträcker sig över två dagar, mellan 09-15, med praktik i alla delar av spelet samt teori på banan.

Under första dagen så ligger fokus på de praktiska delarna i sving, puttning och närspel. Under dag två fortsätter vi med praktik, men även teori ute på golfbanan där vi går igenom vett och etikett samt golfregler.

Efter avslutad kurs så finns det möjlighet att få gå ut och spela på banan med en av våra faddrar för att försöka klara ditt spelprov. Om du hellre spelar med en vän som har Grönt kort så går det självklart lika bra. Läs mer om spelprov längre ned.

Utöver praktik och teori ingår ett rangekort laddat med 1 000kr för att du ska kunna träna själv samt medlemskap på Lilla Banan (värde 3 700kr).

Klubbor finns att låna under kursen, ifall du inte har egen utrustning.

Datum
27-28 april
18-19 maj
1-2 juni
10-11 augusti
30-31 augusti
14-15 september

Krav för Grönt kort

För att få ditt Gröna kort så krävs godkänt spelprov och kunskapstest.

Kunskapstestet gör du online och består av 25 frågor om vett och etikett och 25 frågor om golfspelet. Du behöver ha 20 rätt i varje del för att bli godkänd på ditt kunskapstest. Läs mer här!

Spelprovet gör du på banan med en fadder. Då behövs 18 poäng på nio hål med spelhandicap 54,0.

"Det Gröna Kortet är ditt bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard. När du tar Grönt Kort går du både igenom teorin och tränar på spelet."

Vägen till Grönt kort

Anmälan

Anmäl dig till en kurs som passar dig ovanför.

Intensivkurs

Våra nybörjarkurser är "intensivkurser" vilket innebär mycket golf på relativt kort tid. Totalt 14 timmar på två dagar inkl. pauser. Detta för att underlätta närvaro och livspussel. Kursen innehåller både teori & praktik. Alla viktiga golfmoment ryms i kursprogrammet.

Spel på bana

Efter avslutad kurs är det dags att öva på vår golfbana ”Lilla banan” som är en perfekt nybörjarbana samt Pay & play. Där spelar du med en kompis som hjälper till och påminner dig om säkerhet, regler, banvård m.m. Du tar med en egen spelkompis alternativt frågar oss på golfklubben om fadderhjälp.

Handicap

Handicap är golfens måttstock för nivå och erfarenhet. Grönt kort innebär att nybörjarkursen är avklarad och att du som golfare har klarat spelnivån på banan som innebär handicap (hcp) 54. 54 blir även ditt start-hcp i jakten mot att förbättra ditt spel och ”sänka dig”. Första milstolpen, hcp 36 (officiellt hcp), öppnar upp möjligheter som att tävla, spela fler & svårare banor och även banor i andra länder. För hcp 54/Grönt kort krävs 18 poäng på 9 hål från 150-meterspinnen. Poäng fastställs följande 3 slag=6p, 4 slag=4p, 5 slag=3p, 6 slag=2p, 7 slag=1p.

Medlemskap

För att fortsätta spela golf och sänka sitt hcp rekommenderas ett medlemskap i en golfklubb. Då erhålls ett unikt ”Golf-ID”. På Upsala GK erbjuder vi flera olika på medlemskap tack vare våra tre golfbanor (Lilla, Mellan och Stora). I våra Grönt kort-/nybörjarkurser har vi paketerat ett förmånligt medlemskap på Lilla banan, perfekt för fortsatt utveckling efter kursen!

Golf i Uppsala tidsbokning

Boka starttid direkt!

En plats för alla, en plats att längta till