Nybörjarkurs

Grönt kort

"Det Gröna Kortet är ditt bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard. När du tar Grönt Kort går du både igenom teorin och tränar på spelet."

2023, nu kör vi!

Nu ligger datum uppe för sommarens kurser för dig som vill börja spela golf. Nytt för i år är att vi kommer ha två olika alternativ, Bas och Premium. Klubbor finns att låna under kurstillfället, ifall man inte har egen utrustning.

Bas

Introkurs Bas är en lättare variant där vi går igenom alla grunder och har teori ute på banan under en dag. Rangekort ingår i Bas-kursen. Uppspel och medlemskap ingår inte. 8-10 deltagare.

Premium

Introkurs Premium är vår större kurs som sträcker sig över två dagar med praktik i alla delar av spelet och teori på banan. Uppspel, rangekort och medlemskap på Lilla banan ingår i Premium-kursen. 6-8 deltagare.

Vägen till Grönt kort

Anmälan

Anmäl dig till en kurs som passar dig ovanför.

Intensivkurs

Våra Grönt kort-kurser är ”intensivkurser” vilket innebär mycket golf på relativt kort tid. Totalt 14 timmar på två dagar inkl. pauser. Detta för att underlätta närvaro och livspussel. Kursen innehåller både teori & praktik samt genomgång av hemuppgifter (Grönt kort-boken). Alla viktiga golfmoment ryms i kursprogrammet.

Spel på bana

Efter avslutad kurs är det dags att öva på vår golfbana ”Lilla banan” som är en perfekt nybörjarbana samt Pay & play. Där spelar du med en fadder som hjälper till och påminner dig om säkerhet, regler, banvård m.m. Du tar med en egen fadder alternativt frågar oss på golfklubben om fadderhjälp.

Handicap

Handicap är golfens måttstock för nivå och erfarenhet. Grönt kort innebär att nybörjarkursen är avklarad och att du som golfare har klarat spelnivån på banan som innebär handicap (hcp) 54. 54 blir även ditt start-hcp i jakten mot att förbättra ditt spel och ”sänka dig”. Första milstolpen, hcp 36 (officiellt hcp), öppnar upp möjligheter som att tävla, spela fler & svårare banor och även banor i andra länder. För hcp 54/Grönt kort krävs 18 poäng på 9 hål från 150-meterspinnen. Poäng fastställs följande 3 slag=6p, 4 slag=4p, 5 slag=3p, 6 slag=2p, 7 slag=1p.

Medlemskap

För att fortsätta spela golf och sänka sitt hcp rekommenderas ett medlemskap i en golfklubb. Då erhålls ett unikt ”Golf-ID”. På Upsala GK erbjuder vi flera olika på medlemskap tack vare våra tre golfbanor (Lilla, Mellan och Stora). I våra Grönt kort-/nybörjarkurser har vi paketerat ett förmånligt medlemskap på Lilla banan, perfekt för fortsatt utveckling efter kursen!

Golf i Uppsala tidsbokning

Boka starttid direkt!

En plats för alla, en plats att längta till