Nybörjarkurser/Grönt kort

Grönt Kort/Nybörjarkurs 2021

LÄNK TILL ANMÄLNINGSFORMULÄR

Är det första gången du är i kontakt med Upsala GK eller en golfklubb överhuvudtaget, varmt välkommen! Här får du mer information om hur det går till att ta grönt kort och vad det är för något.

Så här får du Grönt Kort och kan komma igång med golfen:

  1. Anmäl dig till en Grönt Kort kurs via anmälan längst ner på sidan. Kontakta oss för eventuella frågor.
  2. Våra kurser på Upsala GK är ”intensivkurser” vilket innebär mycket golf på relativt kort tid. Totalt 14 timmar på två dagar inkl. pauser. Detta för att underlätta deltagarnas närvaro och livspussel. Kursen innehåller både teori & praktik samt genomgång av hemuppgifter (Grönt Kort-boken). Alla viktiga golfmoment ryms i kursprogrammet.
  3. Efter avslutad kurs är det dags att öva på vår golfbana ”Lilla banan” som är en perfekt nybörjarbana/pay-n-play. Där spelar du med en fadder som hjälper till och påminner dig om säkerhet, regler, banvård m.m. Du tar med en egen fadder alternativt frågar oss på golfklubben om fadderhjälp. Grönt Kort innebär att nybörjarkursen är avklarad och att du som golfare har klarat spelnivån på banan som innebär 54 i handicap (hcp). 54 blir även ditt starthcp i jakten mot att förbättra ditt spel och ”sänka dig”. Fördelen med att nå första milstolpen 36 i hcp (officiellt hcp) är att det öppnar upp möjligheter att tävla, spela fler & svårare banor och även banor i andra länder. För att få 54 i hcp/Grönt Kort krävs det 18 poäng på 9 hål från 150-meterspinnen. Poäng fastställs efter denna tabell: 3 slag=6p, 4 slag=4p, 5 slag=3p, 6 slag=2p, 7 slag =1p.
  4. För att fortsätta spela golf och sänka sitt hcp krävs det ett medlemskap i en golfklubb för att erhålla ett unikt ”Golf-ID”. Medlemskap finns i olika storlekar & former beroende på golfklubb. Vi på Upsala GK erbjuder flera olika alternativ på medlemskap tack vare våra tre olika golfbanor (Lilla, Mellan och Stora). I våra grönt kort-/nybörjarkurser har vi paketerat ett förmånligt medlemskap på lilla banan, perfekt för fortsatt utveckling efter kursen!

Pris för golfkurs (utan medlemskap): 2 495kr

Medlemskap på Lilla banan i samband med kurs: 1 650kr

I våra golfkurser ingår det: Låneklubbor (vid behov), träningsbollar, Grönt Kort-boken (litteratur + webinloggning), teoretisk & praktisk genomgång samt fadderhjälp (vid behov). Köp av fika/lunch eller dylikt i samband med paus tillkommer.

Kontakt och anmälan: Jakob Remon jakob.remon@upsalagk.se, 0731-59 81 39